مرکز تخصصی آموزش سئو ، وردپرس و دیجیتال مارکتینگ

ساخت وب سایت با وردپرسداشتن یک وب سایت در دنیای امروز برای هر کسب و کاری به یک ضرورت تبدیل شده. به دلیل فراگیر بودن اینترنت و رونق تجارت آنلاین، بیشتر مردم ترجیح میدن در ای

راهنمای جامع ساخت یک وب سایت با وردپرس

داشتن یک وب سایت در دنیای امروز برای هر کسب و کاری به یک ضرورت تبدیل شده. به دلیل فراگیر بودن اینترنت و رونق تجارت آنلاین، بیشتر مردم ترجیح میدن در اینترنت به دنبال خدمات موردنیازشون بگردن و اگر نتونن شما و کسب و کارتون را در این فضا پیدا کنن حتما به سراغ رقباتون میرن. اما سفارش ساخت یک وب سایت ممکنه هزینه های زیادی داشته باشه! شاید بهتر باشه خودتون دست به کار شین و یک وب سایت برای خودتون طراحی کنین! البته ممکنه تصور ساخت یک وب سایت برای خودتون یکم سخت و پیچیده باشه! حتی ممکنه به نظرتون این کار برای کسی که توسعه دهنده وب نیست یا هیچ تجربه ای در طراحی وب نداره کاملا غیر ممکن باشه. 

خوب من یه خبر خوب براتون دارم، یک نرم افزاری وجود داره که به سادگی میشه ازش استفاده کرد و تقریبا هر کسی با کمک این نرم افزار میتونه یک وب سایت حرفه ای یا یک وبلاگ برای کسب و کارش بسازه. بله! اسم این نرم افزار وردپرس هست. با من همراه باشین تا آموزش ساخت سایت با وردپرس را براتون توضیح بدم که چطور با استفاده از وردپرس می تونین به راحتی یک وب سایت برای خودتون طراحی کنین و به سادگی مدیریتش کنین.

وردپرس چیست؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتواست (CMS) که به شما امکان میزبانی و ساخت یک وب سایت را میده. سیستم های مدیریت محتوا مثل وردپرس، یک نرم افزار تحت وب هستن که امکان مدیریت یک وب سایت و محتوای وب رو برای کسانی که با زبان های طراحی و توسعه وب آشنایی ندارن فراهم میکنن. اما چطور؟

مقاله امروز ویکی دمی یک راهنمای جامع برای آموزش ساخت سایت با وردپرس است که به صورت مرحله به مرحله بهتون آموزش میده که وب سایت وردپرسی خودتون را بسازین و کنار این دستورالعمل ها، یک لیست از نکاتی که برای کار با وردپرس بهشون نیاز دارین را هم براتون آماده کرده است. اما قبل از همه این کارها باید به یک سوال جواب بدیم، سوالی که معمولا همه کسانی که میخواهند کار با وردپرس را شروع کنن براشون پیش میاد: چه تفاوتی بین WordPress.com و WordPress.org وجود داره؟

تفاوت WordPress.com و WordPress.org

WordPress.com و WordPress.org هر دو از سرویس های وردپرس هستن. WordPress.org به عنوان یک پلتفرم وبلاگ نویسی آغاز به کار کرد و در حال حاضر تکمیل شده و فراتر از یک وبلاگ نویسی ساده است. این سرویس هیچ محدودیتی نداره و این امکان را بهتون میده که به راحتی یک سایت کامل بسازین. اما برای اینکه بتونین از این سرویس استفاده کنین باید هاست و دامنه لازم را خریداری کرده باشین. در این پلتفرم می تونین از افزونه ها و برنامه های رایگان و پولی استفاده کنین و به راحتی روی وب سایت تون نصب کنین و همچنین وب سایت تون را همونطور که میخواهید طرحی و سفارشی سازی کنین. برای تحلیل و ارزیابی سایت هم می تونین از ابزارهای تحلیلی مثل گوگل آنالیتیکس استفاده کنین.

اما wordpress.com  به شما اجازه میده بدون نیاز به هاست و دامنه خیلی سریع یک وبلاگ ایجاد کنین. در این پلتفرم شما نمی تونین قالب های موردنظرتون را روی سایت بارگذاری کنین و باید از قالب های رایگان در وردپرس استفاده کنین. علاوه بر این امکان سفارشی سازی برای ویرایش قالب ها هم محدوده. برای تحلیل وبلاگ تون می تونین از ابزار تحلیلگر خود پلتفرم استفاده کنین و اجازه استفاده از ابزارهای دیگه مثل گوگل آنالیتیکس را ندارین.

خوب حالا که تفاوت این دو سرویس را متوجه شدین می تونیم مزایا و معایب این دو را بررسی کنیم تا با توجه به نوع کسب و کارتون بهترین پلتفرم را انتخاب کنین. 

WordPress.org می تونه سرویس ایده آل شما باشه اگر بخواهید کاملا کنترل وب سایت تون را داشته باشین و اون را مدیریت کنین. درسته که این سرویس رایگانه اما شما مجبورین که هزینه های دیگه ای که برای نگهداری یک سایت لازمه را پرداخت کنین. شما باید دامنه موردنظرتون را خریداری کنین، افزونه های موردنیاز را آپلود و نصب کنین، کد سایت را ویرایش کنین و امنیت وب سایت تون را مدیریت کنین.

WordPress.com برای شما مناسبه اگر به دنبال یک کار راحت هستین. با استفاده از این پلتفرم دیگه نیازی نیست خودتون سرور را مدیریت کنین یا بابت میزبانی سایت (هاست) هزینه ای پرداخت کنین و یا بخواهید دامنه ای برای وب سایت تون بخرین. WordPress.com یک نسخه رایگان و یک نسخه پولی داره و اگر از نسخه رایگان استفاده کنین نمی تونین هر قالب سایت و یا افزونه ای را آپلود کنین اما با پرداخت و خرید نسخه پریمیوم می تونین از امکانات بیشتری استفاده کنین و کنترل بیشتری روی سایت یا وبلاگ تون داشته باشین.

آموزش ساخت سایت با وردپرس برای مبتدی ها

برای اینکه بتونین وب سایت موردعلاقه تون را با وردپرس بسازین چندین راه وجود داره. معمولا کار کردن با وردپرس برای کاربران خیلی ساده است هرچند اگر کاملاً تازه کار باشین ممکنه شروع کار کمی براتون نگران کننده باشه، به همین دلیل در این مقاله ویکی دمی تصمیم دارم بهتون آموزش ساخت سایت با وردپرس را بدهم ، پس اصلا نگران هیچ چیزی نباشین. 

چطور یک وب سایت وردپرسی بسازیم

وردپرس یکی از محبوبترین CMS هاست که امروزه کاربرد زیادی داره. سهولت استفاده و تطبیق پذیری این پلتفرم به کاربران و صاحبان مشاغل اجازه میده که وب سایت هایی ایجاد کنن که نیازهاشون را برطرف کنه.  با آموزش راه اندازی سایت با وردپرس، همراه من باشین تا وب سایت مورد نیازتون را به راحتی بسازین و از آن استفاده کنین.

۱.یکی از پلن های وردپرس را انتخاب کنین

برای شروع به کار با ساخت سایت با وردپرس، باید پلن موردنظرتون را انتخاب کنین. همونطور که قبلا اشاره کردم اگر از wordpress.org استفاده کنین فقط یک گزینه دارین که همون پلن رایگان هست، هرچند در ادامه باید دامنه، هاست، افزونه ها و موارد مرتبط دیگه را خریداری کنین. اما اگر بخواهیم از wordpress.com استفاده کنیم باید یکی از پنچ پلنی که ارائه شده را انتخاب کنیم: 

آموزش ساخت سایت با وردپرس

تفاوت اصلی این پلن ها شامل هزینه ماهانه، نوع سفارشی سازی و همچنین دسترسی به ابزارهای بازاریابی میشه.

۲.نام دامنه و ارائه دهنده هاست خود را انتخاب کنین

تنظیمات مربوط به نام دامنه و ارائه دهنده هاست در وردپرس معمولا به طور همزمان در همان فرآیند ایجاد وب سایت اتفاق میفته. قبل از اینکه سراغ این تنظیمات بریم، تفاوت بین دامنه و هاست را براتون توضیح میدم.

برای اینکه بتونین معنی دامنه را درک کنین به آدرس خونتون فکر کنین. سایت شما هم مثل خونتون باید یک آدرسی داشته باشه تا بازدیدکنندگان بتونن وب سایت شما را در اینترنت پیدا کنن. اما هاست در واقع فضایی هست که وب سایت شما در اون ذخیره میشه. خوب پس دامنه، آدرس خانه و هاست، خود خانه شماست و احتمالا فایل ها یا صفحات هم می تونن مبلمان خانه شما باشن. اسم دامنه باید چیزی شبیه به www.example.com باشه. و برای هاست هم می تونین از سرویس های ارائه دهنده هاست وردپرس مثل WP Engine و Kinsta استفاده کنین.

آموزش ساخت سایت با وردپرس

همونطور که قبلاً گفتم اگر بخواهید از سرویس wordoress.org استفاده کنین، باید دامنه و هاست خودتون را از شرکت های دیگه خریداری کنین. WordPress.com بهتون اجازه میده با توجه به پلنی که انتخاب کردین تصمیم بگیرین که یک دامنه دلخواه داشته باشین یا نه اما برای هاست به هرحال باید به یک شرکت ارائه دهنده هاست مراجعه کنین. صدها شرکت میزبانی و ارائه دهنده هاست، هست که می تونین ازشون فضای موردنیازتون را خریداری کنین، شرکت هایی مثل GoDaddy یا Bluehost. برای انتخاب شرکتی که هاست ارائه میده خیلی دقت کنین بخاطراینکه سرعت، امنیت و قابلیت اطمینان سایت شما به این هاست بستگی داره. شما می تونین هر شرکتی را  برای خرید سرویس هاست تون انتخاب کنین، فقط حتما بررسی کنین که هاست انتخابی شما موارد زیر را پشتیبانی کنه:

  • PHP نسخه 7.3 و بالاتر

  • MySQL نسخه 5.6 و بالاتر یا MariaDB نسخه 10.1 و بالاتر

  • پشتیبانی HTTPS

در صورتی که  تازه شروع به کار با wordpress.com کردین، و از قبل، دامنه موردنظرتون را از یک شرکت دیگه خریدید، نگران این نباشید که مشکلی برای کار با وردپرس پیش میاد، شما به راحتی می تونین دامنه تون را به وردپرس منتقل کنین. 

خوب تو این مقاله من فرض می کنم  که شما دامنه و هاست ندارین و در ادامه بهتون میگم که چطور به ساخت سایت با وردپرس بپردازید، حال از Bluehost برای میزبانی (هاست) سایت تون استفاده کنین که برای شروع، به سایت www.bluehost.com برید و روی Get Started کلیک کنین.

آموزش ساخت سایت با وردپرس

با کلیک بر روی Get Started، به صفحه لیست قیمت های بلوهاست هدایت میشین تا بتونین از بین 4 پلن متفاوت یکی رو انتخاب کنین:

آموزش ساخت سایت با وردپرس

وقتی که یکی از پلن ها را انتخاب کنین و روی Select کلیک کنین، صفحه دیگه ای براتون باز میشه که بتونین اسم دامنه را وارد کنین یا یک نام جدید دامنه انتخاب کنین: 

آموزش طراحی سایت با وردپرس

بعد از انتخاب نام دامنه، به صفحه حساب شخصی تون هدایت میشین که باید اطلاعات شخصی و اطلاعات حساب بانکی تون را کامل کنین که بتونین خریدتون را انجام بدید.

آموزش ساخت سایت با وردپرس

بعد از تایید حساب کاربری و خرید دامنه به صفحه داشبورد میزبان دسترسی دارین، جایی که می تونین وردپرس را نصب کنین و به راه اندازی وب سایت تون ادامه بدین. البته به دلیل اینکه ما در ایران نمی تونیم از حساب مستر یا ویزا استفاده کنیم می تونین به وب سایت شرکت های ایرانی که خدمات مشابه را ارائه میدن مراجعه کنین.

۳.وردپرس را نصب کنین

اگر از یک سرویس هاستینگ خارج از وردپرس استفاده می کنین باید برای اتصال دامنه به وب سایت تون، CMS را نصب کنین. این دفعه از GoDaddy به عنوان مثال استفاده می کنم. (نگران نباشید هر سرویس هاستینگی که استفاده کنین یک مسیر مشابه را باید طی کنین). برای شروع باید یک حساب کاربری در GoDaddy بسازید و لاگین کنید، ابتدا روی کلید Web Hosting و سپس در مرحله بعد، روی Manage کلیک کنین. در ادامه به یک صفحه هدایت میشین که جزئیات حساب کاربری شما را نمایش میده: 

آموزش ساخت سایت با وردپرس

در این صفحه اسکرول کنین و پایین برین تا در زیر Option $ Setting، برنامه های محبوب یا Popular Apps را ببینید. در این قسمت روی برنامه WordPress کلیک کنین:

آموزش ساخت سایت با وردپرس

بعد از نصب WordPress، باید به چند تا سوال در رابطه با دامنه ای که میخواهید استفاده کنید، دایرکتوری که میخواهید وردپرس را نصب کنید و اطلاعات ادمین، پاسخ بدید. بعد از گذشت حدود 24 ساعت، وب سایت شما به حساب هاست شما متصل میشه و GoDaddy یک تاییدیه از طریق ایمیل به شما ارسال میکنه. 

خوب الان دیگه تنظیمات دامنه انجام شده و وردپرس هم نصب شده، در ادامه باید Primary Domain یا دامنه اصلی رو هم در وردپرس مشخص کنیم تا وقتی بازدیدکنندگان آدرس سایت شما را جستجو میکنن بتونن وب سایت شما را مشاهده کنن. برای اینکار در پنل وردپرس به My Site برین و روی Domains کلیک کنین. دامنه سفارشی موردنظرتون که قراره دامنه اصلی باشه رو انتخاب کنین. شاید تعداد مراحل برای راه اندازی سایت با وردپری ابتدا پیچیده به نظر برسد اما اگر هر مرحله را همگام به این مقاله طی کنید می‌بینید که راه اندازی سایت با وردپرس واقعا کار سختی نیست.

آموزش ساخت سایت با وردپرس

و بعد روی Make Primary کلیک کنین. 

آموزش ساخت سایت با وردپرس

با کلیک بر روی کلید Update Primary Domain تایید کنید که میخواهید دامنه موردنظر دامنه اصلی سایت شما باشه.

آموزش ساخت سایت با وردپرس

و در نهایت وقتی بتونین یک کادر سبز رنگ با عنوان Primary Domain را کنار دامنه موردنظرتون ببینین معنیش اینه که به روز رسانی موفقیت آمیز بوده.

آموزش ساخت سایت با وردپرس

توجه داشته باشین که اگر از یک سرویس میزبانی مدیریت شده وردپرس مثل WP Engine یا Kinsta استفاده کنید، دیگه نیازی به طی کردن این فرآیند ندارین، بخاطر اینکه این سرویس ها به طور خاص برای وردپرس طراحی شدن و این کارها را برای شما انجام میدن. 

ادامه مقاله را در سایت ویکی دمی به آدرس https://wikidemy.ir ببینید.

 

 

+ نوشته شده در  چهارشنبه 27 شهريور 1398ساعت 20:31  توسط ویکی دمی